معرفي آداب و رسوم خليج فارس در سطح بين‌الملل

به گزارش ميراث‌‌آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي معاونت حفظ، احياء و ثبت آثار: در اين نشست علويان صدر معاون حفظ،‌ احياء و ثبت آثار،‌ضمن ارائه گزارشي از روند تهيه پرونده هاي ميراث در خطر اذعان داشت: دانش دريانوردي سنتي خليج فارس از جمله مهارت‌هايي است که ايرانيان از دوره باستان به آن پرداخته‌اند.

وي افزود: باتوجه به اينکه بخشي از اين مهارت‌ها از منظر جغرافيايي در استان‌هاي هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تمام جزاير ايراني پراکنده در خليج فارس وجود دارد، لذا ما بر آن شديم تا به منظور حفظ و احياء اين ميراث ماندگار اقداماتي انجام دهيم.

علويان صدر افزود: هدف ما اين است که با تهيه و ارسال پرنده دانش سنتي دريانوردي در حوزه خليج فارس ضمن حفظ آئين‌هاي دريانوردي سنتي، خليج فارس را به عنوان مکاني که از ديرباز داراي آئين‌ها و آداب و رسوم و سنت‌هايي چون مراسم نوروز صياد، مراسم بادبان کشي، مراسم شوشي و مقوله‌هاي آئيين ديگر بودند را در سطح بين‌الملل مطرح کنيم. از اين رو اين پرونده ميراث معنوي در خطر را در فهرست پاسداري فوري يونسکو قرار داديم تا با همکاري و همراهي سازمان هاي مرتبط،‌ آن را از فهرست آثار ثبتي ميراث در خطر خارج کنيم.

همچنين در اين جلسه مهندس استيلي مدير کل آموزش و منابع انساني بنادر و دريانوردي ضمن اعلام خرسندي از اين اقدام شايسته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگر گفت: جايگزيني تکنولوژي‌هاي جديد و استفاده از ابزارآلات الکترونيکي و آمدن کشتي‌ها و سيستم‌ ناوگان دريايي مدرن سبب شده علاقمندي به صيد، دريانوردي و حتي همکاري ملوانان يا لنج‌ها و قايق‌هاي قديمي کاسته شود که مطمئنا ابتکار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شرايط را به گونه اي رقم خواهد زد که با احياء اين نوع از دريانوردي سنتي ما شاهد حضور و رونق اقتصادي در اين نوع از فعاليت هاي دريانوردي سنتي باشيم.

در اين جلسه همچنين نمايندگان شرکت جمهوري اسلامي ايران ضمن اعلام حمايت و پشتيباني لازم از اين حرکت مثبت و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ابراز اميدواري کردند و اعلام داشتند: اميدواريم با روند پيگيري ثبت جهاني دانش دريانوردي سنتي خليج فارس بتوانيم معيارها و اصولي را تعريف کنيم که پشتوانه اقتصادي و درآمدزايي محلي را در پي داشته باشد.

مدير کل آموزش و منابع انساني بنادر و دريانوردي تصريح کرد: باتوجه به اينکه امروزه استفاده از لنج‌ها و قايق‌ها آن هم به شکل سنتي ديگر مبناي اقتصادي خوبي براي فعاليت‌هاي صيادي به حساب نمي‌آيند قطعا ما بايد ضمن احياء اين آئين‌ها شرايطي را فراهم نمائيم که استقبال و انگيزه برگشت به اين روند آئيني براي آنها داراي بازده و سود اقتصادي باشد.

محسني مدير کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه روز 10 ارديبهشت ماه روز ملي خليج فارس نامگذاري شده است، ‌گفت: با تصميم مهندس بقايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي مقرر شد،‌اين مراسم در روز 10 ارديبهشت و با حضور رياست جمهوري اسلامي ايران جشن گرفته شود و از آنجايي که منطقه آزاد کيش در اين روز پيش‌بيني‌هايي براي انجام برنامه‌هاي مرتبط با روز ملي خليج فارس داشته است سازمان ميراث فرهنگي بر آن شد تا جشن ثبت دانش دريانوردي سنتي خليج فارس را نيز در اين برنامه و با مشارکت سازمان مناطق آزاد برگزار کند.

در جلسه مذکور دکتر پرمون مدير کل حفظ و احياي طبيعي و معنوي،‌ مهندس وکيل علي آبادي مدير کل ثبت آثار و مدير روابط عمومي منطقه آزاد کيش حضور داشتند و به ارائه نقطه نظرات پرداختند.

/106

انتهای پیام/

کد خبر 1389012438